KANINHOP

Hvis du skal springe med din kanin, skal du naturligvis have en sele til din kanin. Disse seler, kan købes hos stald_maglebo. Det er både muligt at bestille på hendes instagram, og på hendes hjemmeside.
Alle kaniner har brug for motion, og der er mange måder at gøre det på. En rigtig god, sjov og hyggelig måde at gøre det på, kan være kaninhop. Kaninhop er, som det lyder, når man har nogle forhindringer kaninen hopper over. Kaninhop kan være en rigtig god måde at opbygge et helt specielt bånd mellem dig og din kanin, så længe du tager det i kaninens eget tempo (dette er meget vigtigt, da du ellers risikere, at kaninen bliver stresset og mister lysten til at hoppe) Du skal være opmærksom på, at ikke alle kaniner synes det er sjovt at hoppe, og det skal man selvfølgelig respektere. Dog synes de fleste kaniner, at det er rart at komme ud og få brugt kroppen.
Lær din kanin at hoppe
Det allervigtigste inden du skal til at lære din kanin at hoppe, er at den skal lære at gå i sele (brug altid en sele og aldrig et halsbånd) Det er en god ide, at vente med at seletræne din kanin til den er mindst 3 måneder. Start med at lade kaninen snuse lidt til selen for at lade den finde ud af, at den ikke er farlig. Når den er blevet tryg ved selen, kan du prøve at give den selen på (i starten må den gerne sidde meget løst) et sted, hvor den føler sig tryg (det kunne være i buret eller i løbegården) Start med bare at lade den have den på i nogle minutter ad gangen. Når kaninen er tryg ved den, kan du begynde at have den lidt ude i snor. Lad selv kaninen bestemme hvor i går hen, det vigtigste er bare, at kaninen får en god oplevelse.
Når kaninen er blevet glad for at gå i snor, kan du begynde at sætte nogle små forhindringer op (Her skal kaninen være mindst 4 måneder) Du kan evt lægge nogle mælkekartoner op for den. Prøv at se om du kan føre den over springet. I starten vil den nok snuse lidt til springet, men det skal du bare give den lov til, for den skal lære, at det ikke er farligt. (Hvis du allerede har et rigtigt kaninspring, kan du starte med at få den til at hoppe over en enkelt bom på ca 5 cm) Når kaninen forstår hvad du vil have den til, kan du sætte lidt flere forhindringer op med lidt mellemrum mellem hinanden.
Kaninhop som sport?
Det er ikke mange der er klar over det, men kaninhop, er rent faktisk en "sport" man kan gå til. DKAF (D)anmarks (K)anin (A)vler (F)orening, afholder konkurrencer og træninger, de fleste steder i Danmark. Hvis du er medlem af DKAF, har du mulighed for at deltage i stævner og udstillinger. I de fleste foreninger, er det muligt at komme og være med til en prøvetræning.
Kaninhop er for alle, både børn og voksne. Det er en god måde, at opbygge et stærkt bånd til sin kanin, og komme ud og møde en masse nye mennesker, med samme interesse som en selv.
Klasser
Klasserne
I kaninhop er der 7 forskellige klasser. Mini, Let, Middelsvær, Svær, Elite, Højde og Længde. Mini, er en valgfri klasse, men ellers starter hver kanin i Let, og skal derefter rykke sig op i de højere klasser ved at hoppe sig til pinde. (Man skal bruge 3 pinde, for at rykke op i næste klasse, og du får en pind, hver gang kaninen får et fejlfrit gennemløb, eller får en placering.)
Lige og kroget
Let, Middelsvær, Svær og Elite, findes både i lige og krogede baner. I lige er det en lang bane, og i kroget er det ligesom en springbane på heste, hvor springene står i en bane man skal føre kaninen over.
Højderne
Alle klasserne er i forskellige højder. Det starter i mini, og bliver herefter højere og højere.
Mini: I Mini er der 8 forhindringer. Springene må max være 20cm både i højde og længde. Der skal mindst være 180cm mellem forhindringerne.
Let: I Let er der mellem 8-12 forhindringer. De er mellem 20-28cm i højde, og må max være 30cm i længde. Der skal mindst være 180cm mellem forhindringerne.
Middelsvær: I Middelsvær er der mellem 10-14 forhindringer. De er mellem 28-35cm i højde, og må max være 45cm i længde. Der skal mindst være 200cm mellem forhindringerne.
Svær: I Svær er der mellem 10-14 forhindringer. De er mellem 35-45cm i højde, og må max være 60cm i længde. Der skal være mindst 220cm mellem forhindringerne.
Elite: I Elite, er der mellem 12-16 forhindringer. De er mellem 37-50cm i højde, og må max være 70cm i længde. Der skal være mindst 250cm mellem forhindringerne.
Højde og Længde
Højde: I højde er der kun 1 forhindring, der kan sættes op til 100cm. Man starter mellem 40-60cm, og springet bliver højere og højere, indtil der kun er 1 kanin tilbage. Kaninen har 3 forsøg pr. højde.
Længde: I Længde har man 1 lang forhindring (typisk på ca 3m) Startlængden er mellem 60-80cm, og bliver derefter længere og længere, indtil der kun er 1 kanin tilbage. Kaninen har (ligesom i højde) 3 forsøg pr. længde.